Gyerek edzések

Miért járassam a gyerekemet Kempo-ra?

A Zen Bu Kan Kempo mint harcművészet, rendkívül sokrétű. Formagyakorlatok, fegyveres formagyakorlatok, földrevitelek, birkózás, álló küzdelem, és önvédelem az elemei. Ez a többféle mozgás áll össze később egy egésszé, minél többet csináljuk, annál jobban.

A kempo fizikai előnyei: javítja a koordinációt, egyenletesen erősíti a vázizomzatot, minden fajta ügyességet fejleszt (erőállóképesség, gyorsaság, helyzetfelismerés, reakcióidő). Rengeteg gyakorlati tudást lehet elsajátítani, megtanulunk esni, tompítani, gurulni, amik bármikor jól jöhetnek.

FESZÜLTSÉGOLDÁS
A Kempo tartást ad a gyerekeknek, segít levezetni a felgyülemlett feszültséget, szorongást, agressziót, mindemellett közösséget épít, és megtanítja őket, hogyan védjék meg magukat.

Ezek miatt elmondhatjuk, hogy a Kempo az életre nevel!

Mint amatőr küzdősport, nem igényel annyi megmérettetést és időt, mint egy olimpiai sport, évente 4 nagyobb versenyünk van, de egyáltalán nem kötelező a versenyzés. Aki viszont kipróbálja magát, ugyanazokat a belső tényezőket kell leküzdenie mint a versenysportolóknak, csak nem heti rendszerességgel. A fő fókusz önmagunk testi és lelki fejlesztésén van.

Biztonság:
A Kempo követelményrendszere a fokozatosság elvét tartja szem előtt. A tapasztalati kategóriákat övszínekkel jelöljük, ezeket övvizsgákon lehet megszerezni, ideállisan évente egy övszínt ugorva. A versenyszabályok a korcsoportoknak megfelelően vannak kialakítva, ezeken belül tapasztalati és súlycsoportok, valamit védőfelszerelések gondoskodnak a biztonságos verseny élményről.

A Zen Bu Kan Kempo jó alapot ad bármilyen egyéb küzdősport szabály rendszeréhez történő alkalmazkodáshoz, akik jobban belevetették magukat, egyéb szervezeteknél (thai box, grappling, ju-jitsu) is értek el kiváló eredményeket. 

Létezik válogatott csapat is, ahová az elért eredmények alapján bárki bekerülhet, és egy külföldi világkupa versenyen való részvételt fedez a szövetség, utazással együtt.

Érdemes megemlíteni még nyári edzőtáborunkat, ahol alkalom nyílik megismerni többszáz másik kempós gyereket, és vadregényes erdei kalandokkal gazdagodunk.

Edzésruha:

Az edzéseken kezdetben kényelmes tornaruha is megfelel, később karate gí-t kell beszerezni, kezdőknek fehér alsóval, fekete felsővel. Ennek a beszerzésében tudok segíteni. A további védőfelszerelések beszerzése egyéni haladástól és életkortól függ, időben jelzem ha valamire szükség van.

Szeretettel várok minden 6-14 éves gyereket edzéseimen!

Edzés időpontok (6-14 év):
HÉTFŐ, SZERDA: 16:00-17:00
CSÜTÖRTÖK: 16:30-17:30

Jelentkezni a 06 30 193 1237-es telefonszámon, vagy a fenyomagdojo@gmail.com címen lehet. Havi tagdíj 10000 Ft, a kipróbálás nem kerül semmibe.

Kiss Gábor 3. dan